Dat wil ik ook!
Story overzicht
Frederique

Werken voelt als thuiskomen!

Bij DEECOO denk ik meteen aan één woord: thuiskomen! In mijn eerste half jaar bij DEECOO moest ik echt mijn plek vinden. Het was toen vooral een mannenomgeving/cultuur, en als net afgestudeerde was ik nog behoorlijk groen. De mannen waren gefocust op het proces en wilden scoren, dus inwerken kostte hen tijd die ze liever ergens anders besteedden – logisch.

Na dat eerste half jaar begon ik mijn draai steeds meer te vinden. Er waren verschuivingen in de cultuur, en deze veranderde zich tot een commerciële en sociale omgeving. Dat voelde voor mij heel prettig. Van nature ben ik commercieel ingesteld en neem ik soms ‘harde’ beslissingen. Ik ben zwart-wit en heb successen nodig om gefocust te blijven. Tegelijkertijd heb ik een zachte kant, ben ik gevoelig voor de sfeer, wil ik een goede band met collega’s, en werk ik goed en graag in een klein team waarin je gezien wordt.

Hoewel ik dacht dat ik slechts één jaar bij Deecoo zou werken en bij verschillende bedrijven zou kijken om te ontdekken wat ik echt wilde, liep het toch anders. De groeimogelijkheden bij Deecoo, mijn persoonlijke situatie en de fijne sfeer hebben ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk al 7 jaar bij DEECOO werk!

Maar wat maakt het nu eigenlijk zo leuk om bij DEECOO te werken? Nou, heb je even…

1. Bourgondisch Genieten

Ten eerste staat DEECOO bekend om zijn bourgondische karakter. Als Marc even tijd heeft, gaat hij altijd even langs de bakker voor worstenbroodjes. Op donderdag halen we altijd eten, of je nu op dieet bent of niet. Marc en Monique zijn vergeten te vertellen dat je op vrijdag eigenlijk ook geen lunch moet meenemen, want dan halen we ook lunch. Dat maakt het begin van het weekend toch extra leuk, nietwaar?

2. Diversiteit in werk

Daarnaast past het werk goed bij mij. Ik ben geen specialist maar een generalist. Ik doe graag van alles en kan goed ad hoc schakelen. En ad hoc schakelen moet wel bij DEECOO. Geen enkele dag is hetzelfde, en je hebt contact met allerlei mensen, van monteurs tot projectleiders, van HR-medewerkers tot directeuren, en alles daartussenin. En eerlijk gezegd, mijn spanningsboog reikt niet verder dan 10 minuten, maar binnen Deecoo heb ik gemerkt dat ik niet de enige ben. Dat schept toch een band!

3. Echte verbondenheid

Het klinkt misschien makkelijk, maar DEECOO voelt gewoon écht goed! Er is veel aandacht voor ons, we worden regelmatig verrast met leuke extraatjes, hebben leuke bedrijfsuitjes waar partners ook welkom zijn, vieren successen en drinken zo nu en dan een borrel samen. Ook wordt er goed voor onze medewerkers en klanten gezorgd. We mogen altijd een stapje extra zetten en hebben genoeg vrijheid om zelf keuzes te maken. Dit alles maakt ons uniek! Termen als ‘een familie’ zijn ons niet vreemd. Van verschillende kanten hebben we die termen wel eens gehoord, altijd met een lach en een knipoog. Stiekem weten we dat er wel een kern van waarheid in zit. We kunnen lachen, kibbelen, plezier maken, successen vieren, cursussen volgen op de werkvloer over ‘hoe om te gaan met teleurstellingen’ en vooral samen de schouders eronder zetten als team wanneer dat nodig is!

Ik durf te zeggen

Ik heb het DEECOO DNA en dat geldt ook voor al mijn andere collega’s. Als je nog niet weet waarom werken bij DEECOO zo leuk is, ben je natuurlijk altijd welkom voor een kop koffie om de sfeer eens te proeven!

Wil jij ook een vliegende start maken in de techniek?